Att se och göra i Hunnebo

Njut av utsikten från någon av “bergstopparna” i Hunnebo. En vidunderlig utsikt över Bohuslän får man genom att följa stigen som leder från tomten upp på berget.

Screen Shot 2016-01-01 at 22.02.40

Varje år arrangeras en utställning med stenkostnärer längst med Udden. Promenera ner till vattnet från huset längst med Hästedalen och ni har stenutställningen till vänster (tillika promenadväg till “down town Hunnebo”) och badstrand, hopptorn och badbryggor till höger.

Fiska strandkrabbor gör man enklast från hamnen i Ulebergshamn. Bete kan man fråga efter i fiskaffären i Hunnebostrand.

Alldeles i närheten av stenhuggarmuseet finns Klåva, Hunnebos egen vittringsförkastning, en häftig bergsformation i en förtrollad skog. På www.sotenaskultur.se kan man läsa mer. Man kan också åka till Fjällbacka för att klättra sig upp för Kungsklippan som är en liknande och lite större rörkastning där ansträngningen belönas med en fantastisk utsikt över skärgården om man klättrar ända upp.

Det är ca 10 minuters bilväg till Smögen där man kan ta en obligatorisk tur längst med bryggan och få den avcheckad i “must does” på Västkustlistan.
På vägen dit finns en äventyrskamping på höger sida som har en kul minigolfbana som är byggd bland klipporna i upp och nerförsbacke.

Är vädret mindre inbjudande kan man alltid ta sig en tur till Tumlaren i Väjern (förort till Kungshamn om det nu är möjligt att vara en förort till en så liten ort) för en badtur eller för att träna. Det finns en liten 25 meters bassäng och en liten bubbelpol där man kan sitta och njuta av utsikten mot Sotekanalen. Vissa dagar är även bastun utomhus på och man kan ta sig ett dopp i havet. I badhuset är ångbastun alltid på och är kanon för den som vill spara några kronor på en ansiktsbehandling

Närmaste golfbana är Sotenäs golfklubb, ca 7km bort.